Een Smaakvolvlees.nl favorietje

Vitello tonnato

Vitello tonnato
  • Kalfsvlees, Voorgerechten
  • 0:30 minuten 2-3 uur garen
  • 10 personen

Ingrediënten

Of maak het jezelf makkelijk en bestel onze voorgegaarde en voorgesneden vitello tonnato.

Voor de tonijnsaus:

  • 200 g tonijn in olie (uitgelekt)
  • 3-4 ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes
  • 200 g mayonaise
  • 2-3 el citroensap
  • 100 ml kalfsbouillon of iets dergelijks
  • Zout en peper naar smaak

Voor de garnering:

  • Enkele kapperappeltjes of kappertjes
  • Verse peterselieblaadjes
  • Schijfjes citroen

BESTEL DIRECT

Bereidingswijze

1

Gaar de achtermuis sous-vide op 54-58°C gedurende 2-3 uur

2

Bereid de tonijnsaus:

  • Doe de uitgelekte tonijn, de ansjovisfilets en de kappertjes in een mixer.
  • Voeg de mayonaise en het citroensap toe en pureer alles tot een gladde massa.
  • Voeg geleidelijk de kalfsbouillon toe totdat de saus de gewenste consistentie heeft – ze moet romig zijn, maar niet te dik.
  • Breng op smaak met zout en peper.
3

Snijd het afgekoelde kalfsvlees in zeer dunne plakjes.

4

Verdeel een laagje tonijnsaus op een groot bord en leg daarover de plakjes kalfsvlees.

5

Giet de resterende saus erover, zodat het vlees goed bedekt is.

6

Garneer met kapperappeltjes, citroenschijfjes en verse peterselie.