Een Smaakvolvlees.nl favorietje

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato
  • Kalfsvlees, Kalfsvlees, Voorgerechten, Tapas
  • 0:15 minuten
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram kalfstournedos
  • 160 gram verse rode tonijn
  • 4 radijsjes
  • sap en rasp van ¼ limoen
  • 2 eetl. tonijn op olie (blik)
  • 2 eetl. Belgische mayonaise
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bestel direct

Bereidingswijze

1

Kruid de tournedos rondom rijkelijk met zout en peper.

2

Verwarm een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan tot deze goed heet is en bak de tournedos rondom snel goudbruin. Neem uit de pan en laat rusten.

3

Snijd de tonijn in 4 mooie blokjes en rooster in dezelfde pan waarin zojuist de tournedos is gebakken kort aan alle kanten. Neem meteen uit de pan en kruid met zout en peper.

4

Meng de tonijn op olie met de mayonaise en het limoensap en kruid met zout en peper.

5

Was de radijsjes en snijd in vieren.

6

Snijd de tournedos in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over 4 borden.

7

Snijd de blokjes gebakken tonijn in drieën en leg 3 blokjes op ieder bord. Schep kleine dotjes van de mayonaise over het gerecht en garneer met de plakjes radijs. Rasp er tenslotte nog wat limoenrasp overheen.

8

Eet smakelijk!