Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg de hele bol knoflook in een ovenschaal en plaats in de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 30 minuten poffen tot de knoflook volledig zacht is geworden.
Klop de roomboter wit en luchtig met behulp van een handmixer. Knijp de zachte knoflookpuree uit de bol en voeg toe aan de boter.
Snijd de bieslook ragfijn en voeg toe aan de boter. Kruid met zout en versgemalen peper en klop nog even door. Rol de boter strak op in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.
Snijd de venkel in mooie parten. Schil de beide soorten bieten en snijd eveneens in parten.
Verwarm een grillpan met een scheutje olijfolie en rooster er de groente in tot een mooi ruitpatroon is ontstaan.
Ris er de tijm bij en kruid met zout en peper. Schep in een ovenschaal en laat zo’n 15 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.
Snijd het meeste van het witte vet van de entrecôtes en snijd dat in kleine blokjes.
Snijd de entrecote’s is mooie lappen, kruid daarna de entrecôtes met versgemalen peper en zout.
Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak er op hoog vuur aan beide kanten kort de entrecôtes in. Voeg de blokjes vet en een klont van de knoflookboter toe en laat bakken tot de “kaantjes” mooi bruin zijn. Bak de entrecôtes zo’n 3-4 minuten per kant. Neem uit de pan en laat nog even rusten.
Dresseer de geroosterde groente op een schaal. Snijd de entrecôtes in mooie tranches en laat er een plakje van je knoflookboter overheen smelten.