Een Smaakvolvlees.nl favorietje

Spareribs uit de oven

Spareribs uit de oven
  • Varkensvlees, Hoofdgerechten
  • 180 minuten plus 1 nacht marineren
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 2 hele sparerib
  • 2 el barbecuerub
  • 4 el tomatenpuree
  • 2 cm verse gember
  • 1 kleine rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gembersiroop
  • 1 dl ketjap manis
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 4 el barbecuesaus

BESTEL DIRECT

Bereidingswijze

1

Dep de spareribs goed droog.

2

Schil de gember en snijd ragfijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ragfijn. Hak de knoflook fijn. Meng in een kommetje met de gembersiroop, de tomatenpuree en de ketjap. Roer goed door.

3

Bestrooi de ribben aan beide kanten met de barbecuerub en druk goed in het vlees.

4

Lepel een gedeelte van de marinade die je zojuist hebt gemaakt over de boven- en de onderkant van de ribben en leg ze in een schaal. Dek af met folie en laat een nachtje marineren. Houd de rest van de marinade apart.

5

Verwarm de volgende dag de oven voor op 140 graden.

6

Neem de spareribs uit de schaal en leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal waarin ze naast elkaar passen zonder elkaar te raken. Schenk een flinke scheut water langs de ribben en smeer de bovenkant nog een beetje extra in met de marinade.

7

Dek goed af met aluminiumfolie en plaats 2 uur in de voorverwarmde oven. Haal halverwege nog een keer uit de oven, voeg een klein scheutje extra water toe en smeer wederom in met een dun laagje van de marinade. Dek opnieuw goed af met aluminiumfolie en laat verder garen.

8

Verhoog de temperatuur van de oven naar 170 graden. Verwijder de folie en smeer de ribben goed in met een flinke laag van de marinade. Gebruik hiervoor een kwastje.

9

Plaats in de oven en laat nog zo’n 20-30 minuten roosteren. Smeer tussendoor een paar keer in met het restant van de marinade, maar let er wel op dat dit niet verbrandt.

 

10

Neem uit de oven en snijd de ribbetjes los. Serveer met barbecuesaus.