Kook 4 van de eieren 3,5 minuut in kokend water en laat direct schrikken in ijskoud water. Pel heel voorzichtig en houd apart.
Meng het kalfsgehakt met 1 ei, de mosterd, het kerriepoeder en de peterselie en kruid met zout en peper. Kneed zeer stevig door tot het een stevig geheel is geworden.
Leg 4 vellen plastic folie op het aanrecht en verdeel er het gehakt over. Dek af met een nieuw vel plastic folie en rol met behulp van een deegroller uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik
Haal de bovenste laag plastic weg en leg er een gepeld ei op. Vouw er met behulp van de folie het gehakt omheen. Neem het folie weg en druk voorzichtig het gehakt gelijkmatig om het zachtgekookte ei heen. Maak op deze manier 4 ingepakte eieren.
Klop de resterende, rauwe eieren los in een kom en voeg er een beetje zout en peper aan toe.
Doe de tarwebloem in een andere kom en de panko eveneens in een aparte kom.
Haal de eieren met gehakt door de tarwebloem en vervolgens door het losgeklopte ei. Laat het teveel aan ei eraf lopen en paneer nu rondom met de panko. Herhaal dit paneerproces nogmaals.
Verwarm de friteuse voor op 160 graden en frituur de gepaneerde eieren erin tot ze mooi krokant en goudbruin zijn geworden.
Serveer de eieren met een groene salade en een gribiche saus.
Scheid voor deze gribiche saus de eidooiers en het eiwit van de hardgekookte eieren. Hak het eiwit in stukjes.
Doe de dooiers in een kom en roer los met de azijn en de mosterd. Kruid met zout en peper.
Voeg al kloppende de zonnebloemolie toe tot een stevige mayonaise is ontstaan. Meng er de kappertjes, de fijngesneden augurk, het gehakte eiwit en de peterselie doorheen. Kruid eventueel nog met een snufje zout en peper.