Een Smaakvolvlees.nl favorietje

Krokant gebakken kalfsschnitzel met dille-aardappeltjes en gesmoorde spinazie

Krokant gebakken kalfsschnitzel met dille-aardappeltjes en gesmoorde spinazie
  • Kalfsvlees, Hoofdgerechten
  • 0:25 minuten
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 st. gepaneerde kalfsschnitzel
  • 800 gram middelgrote vastkokende aardappels
  • ½ bosje dille
  • 2 st. sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram gewassen spinazie
  • 4 flinke el veenbessencompôte
  • scheutje zonnebloemolie
  • klontje roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

BESTEL DIRECT

Bereidingswijze

1

Snijd met een scherp tourneermesje de schil van de aardappels en blijf rond schillen, zodat mooi getourneerde aardappels ontstaan.

2

Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat goed uitwasemen.

3

Snijd ondertussen de dille fijn en voeg dit samen met een lekkere klont roomboter toe aan de aardappels. Kruid met zout en peper en dek af met een deksel. Schud een aantal keren om.

4

Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper fijn.

5

Verwarm in een ruime antiaanbakpan een flinke scheut zonnebloemolie en laat er de gepaneerde schnitzels in glijden. Bak ze aan beide kanten mooi goudbruin en krokant en voeg er nog een klontje roomboter aan toe. Dit zorgt voor een nog mooier krokant en bruin korstje.

6

Smoor ondertussen de sjalot en de knoflook aan in een hapjespan. Voeg er de spinazie aan toe, schep goed om en laat smoren tot de spinazie is geslonken. Kruid met zout en peper.

7

Dresseer de spinazie op het bord en verdeel er de dille-aardappeltjes over.

8

Leg er de krokant gebakken schnitzel op. Serveer er de compôte apart bij.