• Account

Tip van de familie Paridaans

In zijn geheel gegaarde procureur met sinaasappel en witbier

In zijn geheel gegaarde procureur met sinaasappel en witbier
  • Varkensvlees, Hoofdgerechten
  • 0:20 minuten plus 2 uur oventijd
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 650-800 gram procureur
  • 2 eetl. gladde mosterd
  • 6 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 2 flesjes witbier
  • 4 sinaasappels
  • 600 gram roseval aardappels
  • 1 bos bospeen
  • 50 gram roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Bestel direct

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 125 graden.

2

Bind de procureur eventueel op met keukentouw, zodat het mooi rond blijft.

3

Kruid rondom met zout en peper en smeer in met de gladde mosterd.

4

Verwarm de roomboter in een braadslede en braad de procureur rondom mooi aan.

5

Neem het vlees uit de braadslede en blus de slede af met het witbier. Breng aan de kook en laat flink inkoken.

6

Rasp de sinaasappels en voeg de rasp toe aan het witbier.

7

Leg het vlees terug in de braadslede en voeg er de tijm en de rozemarijn aan toe. Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 1 uur zachtjes garen. Lepel er regelmatig het braadvocht overheen.

8

Schil ondertussen de bospeen en snijd in de lengte doormidden. Snijd de roseval aardappels in vieren.

9

Neem de braadslede uit de oven, verhoog te de temperatuur naar 170 graden en leg de bospeen en de aardappels langs het vlees.

10

Plaats terug in de oven en laat nog 45 minuten roosteren. Blijf regelmatig bedruipen met het braadvocht.

11

Schil ondertussen de geraspte sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Voeg deze sinaasappelpartjes de laatste 10 minuten toe aan het vlees.

12

Snijd het vlees aan tafel in mooie plakken en serveer met de geroosterde bospeen en aardappels.

 

13

Smakelijk eten!