Een Smaakvolvlees.nl favorietje

French rack onder een kruidenkorst met geroosterde groente

French rack onder een kruidenkorst met geroosterde groente
  • Kalfsvlees, Hoofdgerechten
  • 0:35 minuten Plus ongeveer 50-60 minuten braden.
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 French kalfsrack
  • 600 gram roseval aardappels
  • 4 kleine pastinaken
  • 4 meiraapjes
  • 6 blaadjes salie
  • 4 takjes oregano
  • 6 takjes tijm
  • 2 eetl. roomboter
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Voor de kruidenkorst

  • 75 gram zachte roomboter
  • 150 gram panko (of paneermeel)
  • 1 grote eetl. gladde mosterd
  • 2 eetl. fijngesneden groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook, bladselderij, dragon…)

Bestel direct

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Schil de pastinaken en snijd in de lengte in stukken. Schil de meiraapjes en snijd in maantjes. Snijd de roseval aardappels doormidden.

3

Leg de groente en aardappels in een brede ovenschaal en voeg een scheutje olijfolie en de tijm, oregano en de salie toe. Kruid met zout en peper en schep door elkaar.

4

Rooster ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Mix ondertussen alle ingrediënten voor de kruidenkorst in de keukenmachine tot een gladde pasta. Kruid lichtjes met zout en peper.

6

Smeer uit op een vel bakpapier, leg er een tweede vel bakpapier op en druk tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Leg even in de vriezer, zodat het goed stevig kan worden.

7

Kruid de french rack rijkelijk met zout en peper.

8

Verlaag de temperatuur van de oven naar 120 graden.

9

Verwarm in een grote pan een scheutje olie en voeg er de roomboter aan toe. Braad het rack aan beide kanten stevig aan. Neem de schaal met groente uit de oven, leg er het rack in en steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van het vlees.

10

Plaats in de, enigszins afgekoelde, oven en laat braden tot een kerntemperatuur van 47 graden.

11

Neem uit de oven en verhoog nu de temperatuur tot 180 graden met de bovenwarmte aan.

12

Neem de plak met kruidenkorst uit de vriezer, snijd ter grootte van het kalfsrack en leg op het vlees.

13

Plaats de schaal in de oven onder de grill en laat de korst in enkele minuten mooi krokant worden.

14

Neem uit de oven en snijd het vlees aan tafel in mooie koteletten. Serveer met de geroosterde groente en aardappelen.