Een Smaakvolvlees.nl favorietje

Scottish Eggs

Scottish Eggs
  • Kalfsvlees, Voorgerechten
  • 0:45 minuten
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 7 middelgrote eieren
  • 250 gram kalfsgehakt
  • 1 eetl. gladde mosterd
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 eetl. fijngesneden platte peterselie
  • 75 gram panko of vers paneermeel
  • 3 eetl. tarwebloem
  • versgemalen peper
  • zout

Voor de gribiche saus

  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 theel. gladde mosterd
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 15 cl zonnebloemolie
  • 4 kleine augurkjes (fijngesneden)
  • 1 theel. fijngesneden platte peterselie
  • 1 theel. kappertjes (uitgelekt)
  • versgemalen peper
  • snufje zout

Bestel direct

Bereidingswijze

1

Kook 4 van de eieren 3,5 minuut in kokend water en laat direct schrikken in ijskoud water. Pel heel voorzichtig en houd apart.

2

Meng het kalfsgehakt met 1 ei, de mosterd, het kerriepoeder en de peterselie en kruid met zout en peper. Kneed zeer stevig door tot het een stevig geheel is geworden.

3

Leg 4 vellen plastic folie op het aanrecht en verdeel er het gehakt over. Dek af met een nieuw vel plastic folie en rol met behulp van een deegroller uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik

4

Haal de bovenste laag plastic weg en leg er een gepeld ei op. Vouw er met behulp van de folie het gehakt omheen. Neem het folie weg en druk voorzichtig het gehakt gelijkmatig om het zachtgekookte ei heen. Maak op deze manier 4 ingepakte eieren.

5

Klop de resterende, rauwe eieren los in een kom en voeg er een beetje zout en peper aan toe.

6

Doe de tarwebloem in een andere kom en de panko eveneens in een aparte kom.

7

Haal de eieren met gehakt door de tarwebloem en vervolgens door het losgeklopte ei. Laat het teveel aan ei eraf lopen en paneer nu rondom met de panko. Herhaal dit paneerproces nogmaals.

8

Verwarm de friteuse voor op 160 graden en frituur de gepaneerde eieren erin tot ze mooi krokant en goudbruin zijn geworden.

9

Serveer de eieren met een groene salade en een gribiche saus.

10

Scheid voor deze gribiche saus de eidooiers en het eiwit van de hardgekookte eieren. Hak het eiwit in stukjes.

11

Doe de dooiers in een kom en roer los met de azijn en de mosterd. Kruid met zout en peper.

12

Voeg al kloppende de zonnebloemolie toe tot een stevige mayonaise is ontstaan. Meng er de kappertjes, de fijngesneden augurk, het gehakte eiwit en de peterselie doorheen. Kruid eventueel nog met een snufje zout en peper.

11446 10974 10219 8605 8607 8606 6667 6577 6538 6537 6536 6534 6535 6533 6532 6512 6510 6511 6509 6506 6503 6501 6498 6496 6494 6492 6490 6488 6485 6483 6481 6478 6476 6474 6390 6388 6386 6384 6382 6380 6376 6374 6372 6370 6368 6366 6364 6362 6360 6358 6356 6354 6352 6327 6348 6346 6344 6342 6340 6338 6336 6334 6332 6329 6284