• Account

Tip van de familie Paridaans

Ossobuco Risotto alla Milanese

Ossobuco Risotto alla Milanese
  • 0:35 minuten +8 uur stoven
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkels
  • 2 eetl. tarwebloem
  • 8 takjes rozemarijn
  • 8 takjes tijm
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 glazen witte wijn
  • 1 ltr kalfsfond
  • versgemalen peper
  • zout
  • zonnebloemolie

Voor de risotto

  • 300 gram risottorijst
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 12 saffraandraadjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 ltr kalfsbouillon
  • 50 gram roomboter
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • scheut olijfolie

Bestel direct

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 85-95 graden.

2

Kruid de kalfsschenkels rijkelijk met met versgemalen peper en zout en haal ze aan beide kanten door de tarwebloem.

3

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een braadslede en bak de schenkels aan beide kanten mooi bruin op een hoog vuur.

4

Blus de pan af met de witte wijn en voeg de kalfsfonds, de rozemarijn, de tijm en sap en rasp van de citroen toe. Zorg ervoor dat het vlees net onder staat. Voeg anders nog een scheutje water of bouillon toe. Breng tegen het kookpunt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats in de voorverwarmde oven.

5

Laat in ongeveer 8 uur volledig gaar stoven.

6

Begin met het maken van de risotto als de schenkels bijna gaar zijn. Fruit hiervoor de sjalot en de knoflook aan in een lekkere scheut olijfolie.

7

Voeg de risottorijst toe en laat op een laag vuur in 5 minuten glazig worden.

8

Zet het vuur hoger, blus af met de witte wijn en voeg de saffraandraadjes toe.

9

Voeg een beetje bouillon toe, blijf roeren tot deze is opgelost en voeg telkens weer wat nieuwe bouillon toe als het bijna is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst net nog een beet heeft. Reken hiervoor ongeveer 20 minuten.

10

Neem van het vuur, roer er de Parmezaanse kaas en de boter doorheen en breng op smaak met zout en peper.

11

Neem de schenkels uit de braadslede en laat de jus inkoken tot deze begint te binden en lekker krachtig is geworden. Leg het vlees er terug in en draai enkele keren om.

12

Dresseer de risotto in een diep bord en leg er de schenkel op. Lepel er de krachtige jus overheen. Garneer eventueel met een beetje Parmezaanse kaas en wat kervel.