• Account

Tip van de familie Paridaans

Ultimate Veal Burger

Ultimate Veal Burger
  • 0:25 minuten Plus 8 uur garen.
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsriblappen
  • 2 eetl. barbecuerubkruiden
  • 1 dl appelsap
  • 150 gram gesneden rode kool
  • 1 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1 eetl. Griekse yoghurt
  • 4 kalfshamburgers van 175 gram
  • 4 hamburgerbroodjes (briochebrood)
  • 8 plakken cheddarkaas
  • 4 eetl. barbecuesaus
  • zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 90 graden.

2

Prik de riblappen her en der in met een vleesvork en leg in een braadslede. Voeg er de kruiden en het appelsap aan toe en wrijf deze smaakmakers er goed in.

3

Plaats de braadslede in de oven en laat het vlees 5 uur onafgedekt garen. Draai tussendoor een aantal keren om. Dek na 5 uur de braadslede af met aluminiumfolie en laat nog 3 uur verder garen.

4

Neem uit de oven en pluk het gare vlees tot fijne draadjes. Maak lichtjes aan met wat barbecuesaus. Verwarm deze pulled veal net voor het serveren nog even in een matig warme oven of in een bakpan.

5

Meng de rode kool met de peterselie en de Griekse yoghurt en breng op smaak met versgemalen peper en zout

6

Verwarm de oven voor op 175 graden met de grillstand aan.

7

Grill de hamburgers aan beide kanten in een grillpan of op de barbecue tot ze mooi gekleurd zijn, maar van binnen nog wel rose. Neem uit de pan, leg op een bakplaat en leg op iedere burger 2 plakken cheddarkaas. Laat 5 minuten grillen in de oven.

8

Snijd de burgerbroodjes doormidden en rooster beide helften kort op het kruim.

9

Verdeel de coleslaw over de onderste helft van de broodjes en leg er de gegratineerde burger op.

10

Verdeel er rijkelijk de pulled veal over en lepel er nog lekker wat barbecuesaus op.

11

Dek de burger tenslotte af met het kapje en serveer er eventueel onion rings bij.