Een Smaakvolvlees.nl favorietje

Zachtgegaarde kalfswangetjes met mosterd en zilveruitjes

Zachtgegaarde kalfswangetjes met mosterd en zilveruitjes
  • Kalfsvlees, Hoofdgerechten
  • 3:30 minuten
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 st. kalfswang
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 st. jeneverbes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el grove mosterd
  • 1 flinke el tarwebloem
  • 4 el uitgelekte zilveruitjes
  • 1 glas rode wijn
  • 4 dl kalfsfond
  • 800 gram kruimige aardappels
  • 150 ml melk
  • klontje roomboter
  • 2 el fijngesneden groene kruiden
  • versgemalen peper
  • zout

BESTEL DIRECT

Bereidingswijze

1

Snijd met een scherp mes eventueel de dikkere vliezen van de kalfswangen.

2

Verwarm een klontje roomboter in een braadpan en bak er de kalfswangen rondom mooi bruin in. Kruid met zout en peper.

3

Bestrooi met de tarwebloem en laat kort mee bakken.

4

Blus af met de rode wijn en schep even goed om. Voeg de kruiden en de specerijen toe en schenk er de fond bij. Breng het geheel tegen het kookpunt, draai het vuur lager en dek de pan af met een deksel.

5

Laat op een laag pitje ongeveer 3  uur zachtjes stoven. Controleer tussendoor of er niet teveel vocht is verdampt. Voeg in dat geval een extra scheutje water toe.

6

Voeg de mosterd en de zilveruitjes toe, schep het geheel door en laat nog een half uurtje zachtjes stoven. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

7

Schil ondertussen de aardappels, snijd grof en kook in ongeveer 20 minuten volledig gaar. Giet af en laat goed uitwasemen.

8

Verwarm ondertussen de melk met een flinke klont roomboter, voeg toe aan de gekookte aardappels en stamp tot een gladde puree.

9

Voeg de gesneden groene kruiden toe aan de aardappelpuree. Kruid met versgemalen peper en zout.

10

Dresseer de aardappelpuree op het bord, maak er een kuiltje in en leg er een gesmoorde kalfswang in. Lepel er rijkelijk de saus overheen.