Een Smaakvolvlees.nl favorietje

Geglaceerde varkenshaas met rauwe ham en geroosterde bospeen

Geglaceerde varkenshaas met rauwe ham en geroosterde bospeen
  • Varkensvlees, Hoofdgerechten
  • 0:35 minuten
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 st. varkenshaas
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 2 bossen bospeen
  • 4 takjes citroentijm
  • 2 takjes salie
  • 4 flinke el honing
  • scheutje olijfolie
  • zout
  • zonnebloemolie

BESTEL DIRECT

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op ongeveer 170 graden.

Schil de bospeen, maar laat wel wat van het loof zitten. Snijd dikkere exemplaren doormidden of in vieren.

2

Doe de bospeen in een ovenschaal en besprenkel met een scheut olijfolie. Ris er de tijm bij en kruid met zout en peper. Hussel goed door elkaar en laat ongeveer 25 minuten roosteren in de oven. Schep regelmatig om.

3

Kruid de varkenshaas rijkelijk met zout en peper.

4

Leg 4 plakjes rauwe ham half over elkaar op de snijplank en rol er strak de gekruide varkenshaas in. Doe hetzelfde met de andere varkenshaas.

5

Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime bakpan en bak er op een middelhoog vuur de varkenshaas voorzichtig rondom goudbruin en licht krokant. Voeg de salie toe en lepel de honing over het vlees. Voeg een scheutje water toe. Zet het vuur iets hoger.

6

Blijf de honing over het vlees lepelen tot een mooie glimmende laag is ontstaan. Reken op ongeveer 7 minuten voor het glaceren.

7

Dresseer de bospeen op een grote schaal.

8

Neem de varkenshaas uit de pan en snijd in dunne plakjes. Verdeel over de bospeen en schenk er nog wat van de honing-braadjus overheen.

9

Garneer eventueel nog met wat topjes groene kruiden, zoals dille, kervel of peterselie.