Een Smaakvolvlees.nl favorietje

Gebakken procureurlapje met grove mosterd, geserveerd met romige aardappelpuree

Gebakken procureurlapje met grove mosterd, geserveerd met romige aardappelpuree
  • Varkensvlees, Hoofdgerechten
  • 0:40 minuten plus 2 uur marineren
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 procureurlapjes
  • 3 flinke el grove mosterd
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • ½ bosje bieslook
  • 800 gram kruimige aardappels
  • 150 ml melk
  • klontje roomboter
  • 75 gram veldsla
  • scheutje rode wijnazijn
  • versgemalen peper
  • zout
  • zonnebloemolie

BESTEL DIRECT

Bereidingswijze

1

Smeer de procureurlapjes aan beide kanten in met ⅔ van de grove mosterd. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.

2

Snijd de tijm en de rozemarijn ragfijn en bestrooi er de procureurlapjes aan beide kanten mee. Dek het vlees af en laat ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.

3

Schil de aardappels, snijd grof en kook in ongeveer 20 minuten volledig gaar. Giet af en laat goed uitwasemen.

4

Verwarm ondertussen de melk met een flinke klont roomboter, voeg toe aan de gekookte aardappels en stamp tot een gladde puree.

5

Snijd de bieslook fijn en voeg ⅔ toe aan de aardappelpuree. Kruid met versgemalen peper en zout.

6

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak er de procureurlapjes aan beide kanten goudbruin in. Blus af met een glas wijn en voeg er de rest van de bieslook en de grove mosterd aan toe.

7

Laat nog ongeveer 8 minuten zachtjes pruttelen.

8

Maak de veldsla aan met een scheutje olie en azijn en kruid met zout en peper.

9

Dresseer de puree op een schaal en leg er de gesmoorde procureurlapjes op. Schenk er de braadjus overheen en serveer er de veldsla apart bij.